Prima Arkitekt

Hestraviken Riverside Spa

ÅR

2023

UPPDRAG

Framtagning av skisser, bygglovshandlingar, bygghandlingar, förfrågningsunderlag, upphandling, byggprojketledning & inredning

PLATS

Hestra

UPPDRAGSGIVARE

Hestraviken

Hestraviken Riverside Spa och hotell ligger vackert beläget vid Nissan, en fridfull å som slingrar sig genom det småländska landskapet. Omgivet av tät skog och frodig natur, erbjuder spat en perfekt tillflyktsort för avkoppling och återhämtning. Spaet byggdes på ett tidigare obrukbart gräsområde och har skickligt integrerats med en befintlig byggnad, vilket har förvandlat platsen till en harmonisk och avkopplande miljö.

Spat är en harmonisk förening av modern arkitektur och naturliga element. Byggnaden präglas av rena linjer och en färgpalett som speglar omgivningen, vilket gör att den smälter sömlöst in i landskapet. De stora glaspartierna ger besökarna en konstant visuell kontakt med naturen utanför, suddar ut gränserna mellan inne och ute och skapar en känsla av att vara ett med omgivningen.

Naturliga material som trä och sten dominerar både exteriör och interiör. Gröna tak och väggar förstärker känslan av att vara omgiven av naturen, medan de inbjudande utomhusområden ger möjlighet till avkoppling under bar himmel. Interiören präglas av öppna ytor, rikligt med naturligt ljus och detaljer i trä, vilket skapar en lugn och rymlig atmosfär.

Spat har en spektakulär infinitypool som ger en illusion av att flyta över Nissan. Poolens placering erbjuder en fantastisk utsikt över vattnet och det omgivande landskapet, vilket bidrar till en känsla av oändlighet och total avkoppling.

Olika spafaciliteter som bastu, varma pooler och avslappningsrum är strategiskt placerade för att maximera utsikten och ge en känsla av total avkoppling. Faciliteterna är designade för att skapa ett naturligt flöde mellan de olika områdena, vilket gör det enkelt för besökarna att röra sig och uppleva harmoni mellan kropp och själ.

De nybyggda eleganta hotellrummen är utformade med samma omsorg och estetik som spaet i övrigt. Placeringen av rummen optimerar utsikten över Nissan och den omgivande växtligheten, vilket förstärker känslan av att vara ett med naturen. Inredningen med naturliga färgtoner och trädetaljer skapar en lugn och avkopplande atmosfär, vilket ger gästerna en helhetsupplevelse av lyx och bekvämlighet i en naturskön miljö.

Hestraviken Riverside Spa är ett utmärkt exempel på hur modern arkitektur kan främja hållbarhet och välbefinnande genom att integrera naturen i designen. Med sin estetiska skönhet och positiva inverkan på samhället, erbjuder detta spa en unik och avkopplande upplevelse för alla besökare.